Jenny Haglund

Jenny, född 1993, är ett stjärnskott från Värmland, tillhörande Karlstad GK. 2017 gjorde hon sin debutsäsong på Ladies European Tour och under 2018 ställs hon bland annat mot världens bästa golftjejer i Australien Open på amerikanska proffstouren LPGA. Under 2018 kommer Jenny spela Ladies European Tour (LET) samt Symetra Tour (LPGAs undertour) i USA som huvudtourer.

Följ hennes karriär på Instagram: @jennyhaglund och på Facebook: jennyhaglundgolf

—————————————————————————————————————————–

Intervju, Jenny Haglund
Våren 2021 fick vi chansen att ställa frågor till Jenny, kring sådant som engagerar henne.

När började du spela golf?
Jag började spela golf på riktigt när jag var 10 år. Då tog jag grönt kort och började spela på banan för att sänka mig, samt tävlade i tjejligan som det hette i Värmland på den tiden. Har såklart varit på golfbanan innan tillsammans med min pappa och slagit på rangen och plastklubborna i köket som bebis, det får vi ju inte glömma!

Vad betyder golfen för dig?
Golfen betyder väldigt mycket för mig. Jag har så många roliga golfminnen, samt att jag har träffat så många av mina närmaste vänner på golfbanan. Golfen har verkligen format mig till den personen jag är idag, både på och utanför banan.

Hur har ditt senaste år varit på golfbanan?
Mitt senaste år på golfbanan har varit väldigt tufft resultatmässigt, men framförallt otroligt lärorikt på många andra sätt. Eftersom att vi hade en ganska annorlunda säsong pga. Covid-19 så har jag också jobbat därefter, gett mig extra tid till att prova lite nya saker som jag inte har haft tid och möjlighet att testa andra säsonger. 

Vad är ditt mål med golfen kommande fem åren?
Mina mål framåt är att jag vill vinna igen på Ladies European Tour, samt förbättra min status på LPGA Touren. En vision som jag alltid har haft sedan jag var liten är att spela Solheim Cup, så det är såklart också ett stort mål.

Vad gör du när du inte spelar golf?
Det senaste årets pandemi har resulterat i att jag spenderat mer tid på hemmaplan och därigenom också haft mer fritid. När jag reser många veckor på året är det ibland svårt att få tiden att räcka till andra intressen än golf. Men i år har jag verkligen fått lite extra tid. Den har jag spenderat tillsammans med mina vänner, sambo och familj. När jag inte spelar golf så gillar jag nästan all aktivitet och sport. Jag åker gärna längdskidor, spelar padel, yogar och bakar samt försöker hålla liv i lägenhetens växter. 

Ditt bästa minne på golfbanan?
När jag gjorde en Hole-In-One i min första LPGA-tävling som jag måndagskvalade in till i Australien och vann en bil 2018. Det var en fantastiskt rolig vecka och startskottet på min bästa säsong i karriären.

Vilken är din favorit golfbana?
Tro det eller ej, så är det en svensk bana. Donald Steel på Barsebäcks G&CC, den har varit min favorit i många år. Den är rolig, knixig och bjuder in till massa birdies.

Favoritklubba i golfbagen?
Min putter!

Vilket är ditt bästa golftips?
Träna mycket närspel, det är där du kan spara slag!

Vad är viktigt för dig när det gäller golfkläder?
Att det sitter skönt och att jag känner mig kvinnlig, men sportig på samma gång. När jag var liten så var golfkläderna inte lika anpassade för tjejer och de satt mindre bra. Utvecklingen på kläder inom damgolfen har varit väldigt stor de senaste 10 åren. Fantastiskt om du frågar mig!

Favoritplagg från Cutter & Buck?
Jag har burit kläder från Cutter & Buck sedan jag blev proffs i slutet av 2016, så genom åren har jag haft lite olika favoriter. Men just nu är favorit pikén Seabeck Polo i rosa/vit och Traverse Half Zip bär jag dagligen. Men en kall höst/vårdag så är det inget som slår Snoqualmie Jacket.